Seat, Ficosa i Sanyo pacten per desenvolupar bateries de cotxe elèctric

Sanyo s'encarregarà de la tecnologia i Ficosa muntarà els dispositius a la fàbrica de Viladecavalls

Les empreses Seat, Ficosa i Sanyo han signat un acord per estudiar la viabilitat de fabricar bateries pels cotxes elèctrics que produeixin les plantes del Grup Volkswagen i la seva filial espanyola a la península ibèrica. Seat ha confirmat avui dimecres que les tres companyies col·laboraran per impulsar el desenvolupament d'aquestes bateries, i establiran "les bases d'una futura aliança industrial sòlida".

Dins l'acord, s'ha pactat que Sanyo desenvoluparà, fabricarà les cel·les i produirà el "pack" de les bateries i Ficosa s'ocuparà del procés d'acoblament de les bateries a les instal·lacions que té a Viladecavalls. Aquestes, doncs, aniran a parar a les fàbriques de Seat i Volkswagen a l'Estat i a Portugal.

El president de Seat , James Muir, ha assegurat que l'aliança entre les tres companyies suposa "un avanç molt important en l'aposta de l'empresa pel desenvolupament de vehicles alternatius". El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, ha assenyalat que la producció de bateries a Espanya contribuirà a consolidar el nou Centre d'Excel·lència Electrònica que la companyia ha instal·lat a Viladecavalls i, "enfortirà la seva posició al mercat electrònic de la indústria de l'automòbil". Alhora, el vicepresident de Sanyo, Hiroski Ikeuchi, veu aquest projecte com una oportunitat de créixer a Europa.

Més continguts de