Economia 25/01/2013

Seat i els sindicats pacten mesures per evitar 340 acomiadaments a la plantilla no vinculada a producció

L'acord passa per utilitzar mesures de flexibilitat i esgotar la bossa d'hores perquè l'empresa aconsegueixi un estalvi de costos que eviti altres retallades

Efe / Ara
1 min
DESAPAREIX UN DELS TRES TORNS PER FABRICAR L'IBIZA L'acomiadament de 400 treballadors obligarà a reduir la producció de l'Ibiza, un dels models més populars de Seat. 
 Fa mesos que la companyia aplica mesures internes i pactades amb la plantilla, fixant dies puntuals d'aturada productiva, I que han evitat, de moment, mesures més dures. La flexibilitat, però, també té un límit, admeten els sindicats.

BarcelonaLa direcció de Seat i els representants del comitè d'empresa han arribat aquest matí a un acord per evitar l'acomiadament de 340 empleats de la plantilla no vinculats a la producció, segons han informat fonts de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acord preveu que els treballadors puguin fer ús de la seva borsa d'hores, una mesura de flexibilitat que inclou el conveni col·lectiu, per evitar acomiadaments.

Es tracta d'hores extres treballades però no cobrades. Els empleats podran utilitzar aquestes hores extres per no anar a treballar, però cobraran aquests dies quan no hi hagi feina.

La direcció s'ha mostrat satisfeta amb l'acord i ha assenyalat que mesures de flexibilitat com aquesta són les que permeten SEAT optar a noves fabricacions a la seva planta de Martorell.

La mesura, però, no salvarà de l'acomiadament uns 400 empleats temporals de la fàbrica que estan contractats via ETT i que marxaran per la davallada de l'activitat quan se suprimeixi un torn de producció de l'Ibiza a partir del març

El president del comitè d'empresa, Matías Carnero, ha lamentat l'acomiadament dels temporals i ha assegurat que una de les condicions pactades amb l'empresa és que puguin tornar quan calgui.

Carnero s'ha mostrat confiat que no caldrà prendre altres mesures durant aquest any.

stats