Les exportacions catalanes creixen malgrat la crisi

A la simposi d'Internacionalització s'afirma que als últims set mesos les vendes a l'estranger han crescut un 16%, i el president d'Abertis recorda que "Barcelona supera la mitjana europea d'emprenedoria"

Les exportacions de les empreses catalanes segueixen creixent malgrat la crisi econòmica, segons el primer simposi d'Internacionalització que s'ha celebrat aquest divendres a Reus. Així, a la trobada dirigida per l'exvicepresident del Govern, Josep Lluís Carod Rovira, i el director General d'Iniciatives Mediterrànies de Comunicació (IMC), Robert Moragues s'ha destacat el potencial de resposta del sector exterior i l'alt grau d'emprenedoria del país. Com ha explicat el director executiu d'ACC1Ó, Jordi Serret, "als últims set mesos les exportacions a Catalunya han crescut un 16% i són més de 13.000 les empreses catalanes que ho fan amb regularitat".

El congrés ha obert amb les ponències del president d'Abertis, Salvador Alemany, el director general de Mango, Enric Casi i el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola. Segons Alemany, "la globalització és un fet irreversible que obliga les empreses a entendre el mercat en el món". Alemany, a més, ha fet una crida a abandonar "la permanent instal·lació en l'optimisme o la depressió, segons el cicle econòmic que s'estigui vivint, i encarar l'activitat empresarial des d'un optimisme conscient".

També s'ha posat èmfasi en el fet que Catalunya, amb un 6,4 % d'emprenedors, i en concret la ciutat de Barcelona amb un 6,7%, supera la mitjana europea que se situa en el 5,8%. "Som un país amb ADN emprenedor i aquestes xifres demostren que no estem tan malament pel que fa a emprenedoria", ha assegurat el president d'Abertis.