Economia 01/05/2013

Unes 40.000 persones es manifesten a Madrid contra una "austeritat que arruïna i mata"

La mobilització congrega a molta menys gent que a Barcelona

Joan Faus
1 min

MadridUnes 40.000 persones s'han manifestat aquest dimecres per els carrers de Madrid en motiu del dia internacional dels treballadors, segons ha explicat el líder de CCOO, Ignacio Fernández Toxo. La xifra és molt inferior a les 160.000 que els sindicats asseguren que s'han mobilitzat a Barcelona. A Madrid hi pot haver influït el fet de tractar-se d'un dia fred i gris, i en ple pont per el festiu del 2 de maig a la Comunitat de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la marxa, que ha transcorregut en un ambient festiu entre la plaça de Neptuno i la Puerta del Sol, s'han pogut llegir pancartes com l'"Austeritat arruïna i mata", "Paciència demanes Rajoy? Ves-te'n a l'atur avui" o "Tenim pensions miserables i a més ens robeu". També hi han hagut consignes contra el govern espanyol, en concret la reforma laboral i la política de retallades, i els banquers.

La mobilització ha estat encapçalada per els secretaris generals de la UGT, Candido Méndez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo. A tot l'Estat s'han celebrat més de 80 sota el lema "No tenen límits. Lluita pels teus drets", que segons CCOO han congregat a més d'un milió de persones.

stats