El Sabadell es vol desfer del totxo i obre el procés de venda de Solvia Desarrollos Inmobiliarios

Vol tancar l'operació, assessorada per Rothschild, durant el primer semestre

El Banc Sabadell es vol desfer del totxo que encara arrossega i ha obert una mena de subhasta per vendre la seva filial immobiliària, Solvia Desarrollos Inmobiliarios (SDIN), la societat que té sòl i promocions del banc.

El banc ha notificat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha iniciat el procés per a la venda del 100% del capital social de Solvia Desarrollos Inmobiliarios -la seva filial immobiliària- a més d'un perímetre de sòls i promocions urbanístiques que gestiona aquesta societat però que són propietat del banc.

L'operació es planteja només un mes i mig després que el banc es vengués el 80% de Solvia, el seu 'servicer' immobiliari (societat de gestió d'actius), a l'empresa de gestió sueca Intrum per més de 300 milions d'euros.

El benefici del Sabadell baixa a la meitat: "Pensàvem que el TSB seria un passeig militar", admet Oliu

La intenció del banc és que l'operació es pugui tancar durant el primer semestre d'aquest any. El banc també ha informat que en aquest procés l'assessora la banca Rothschild.

El Sabadell vol aprofitar, com ha dit a la CNMV, la "bona situació del mercat immobiliari i la forta demanda d'inversió per a la consolidació del mercat de promoció" a Espanya. Pretén treure valor a la seva activitat de promoció venent-la.

De fet, fonts del banc han explicat que els sòls propietat de Solvia Desarrollos Inmobiliarios són considerats prèmium, bàsicament a Madrid, Barcelona i l'arc mediterrani, per la qual cosa el quadern de venda no només s'ha lliurat al fons d'inversió, sinó també a companyies promotores que treballen a l'Estat.