Sacyr cau un 18% a la borsa per la suspensió de les obres del canal de Panamà

El Grup d'Units pel Canal (GUPC), liderat per l'empresa espanyola, va anunciar la impossibilitat de seguir amb els treballs a causa dels sobrecostos generats

Les accions de Sacyr Vallehremoso a la borsa espanyola han arribat a caure un 18% aquest dijous al matí, l'endemà de l'anunci  de suspensió dels treballs d'ampliació del canal de Panamà que aquest dimecres ha fet el Grup Units pel Canal (GUPC) −consorci liderat per Sacyr− a causa de la impossibilitat de fer-les amb els costos pactats inicialment en el contracte. A les 9.20 hores, les accions de la companyia es desplomaven un 18,77%. A les dotze del migdia, l'empresa moderava les pèrdues fins al 8%.

L'autoritat del canal de Panamà, que va contractar el consorci el juliol del 2009, disposa ara d'un termini de 21 dies per complir amb els requeriments sol·licitats, encara que mentrestant els treballs continuaran amb normalitat. Aquest dijous, el GUPC ha assegurat en un comunicat que "manté oberta la interlocució amb l'Autoritat del Canal de Panamà per arribar a un acord satisfactori que posi fi a l'actual desequilibri contractual".