ECONOMIA
Economia 05/08/2011

Salgado critica Trichet per haver generat "confusió" als mercats

La ministra d'Economia confia que quan es posin en marxa els acords per garantir l'estabilitat de l'euro, es calmaran les turbulències que ara sacsegen el mercat del deute

Redacció
1 min

BarcelonaLa ministra espanyola d'Economia, Elena Salgado, ha criticat la conferència d'ahir del president del BCE, Jean-Claude Trichet, ja que, segons ella, va generar “confusió” i “preocupació generalitzada” als mercats. Salgado ha dit que “quan es posin en marxa els acords del 21 de juliol, els daltabaixos en el mercat del deute es calmaran”, en referència al pacte al qual van arribar els responsables econòmics dels països de l'eurozona per garantir l'estabilitat de l'euro. En declaracions a RNE, la ministra ha confiat que el terrabastall que s'ha viscut aquests últims dies i especialment ahir sigui “temporal”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Salgado ha destacat “l'amplitud extraordinària” dels acords de l'eurozona, que posaran a l'abast dels estats diversos mecanismes d'ajuda financera “més flexibles”, que han d'evitar un eventual rescat de l'economia espanyola o de la italiana. La ministra ha reconegut que “el BCE pot intervenir” en les economies amb problemes, però ha recordat que “només ho sabrem a posteriori”, ja que la institució monetària europea només diu si ha comprat deute sobirà d'algun estat un cop feta l'operació.

stats