Economia 07/08/2011

Salgado confia que el sostre de despesa de les autonomies s'apliqui abans d'acabar l'any

El govern espanyol augmentarà la transparència dels comptes públics oferint les dades de les comunitats cada tres mesos

Redacció
1 min
Elena Salgado

BarcelonaEl govern espanyol treballarà perquè a finals d'aquest mes pugui tenir llest el sostre de despesa de les comunitats autònomes perquè es pugui aplicar abans d'acabar l'any. Aquest va ser un dels punts principals del darrer Consell de Política Fiscal i Financera. Així ho ha explicat la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, en una entrevista a l'agència EFE. Salgado preveu augmentar la transparència dels comptes públics de les autonomies oferint les dades trimestrals a partir del tercer trimestre d'aquest any en termes de comptabilitat estatal i no només en termes pressupostaris, com es fa fins ara.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu espanyol també espera aprovar aquest mes noves mesures per apuntalar el compliment de l'objectiu de dèficit, entre elles incrementar aquest mateix any els pagaments a compte per a grans empreses i flexibilitzar el contracte a temps parcial. Salgado estima que amb les mesures previstes l'Estat ingressarà 2.500 milions d'euros addicionals aquest any, a més d'estalviar 2.400 milions en despesa farmacèutica.

Davant les tensions que es viuen als mercats de deute, la vicepresidenta ha assenyalat que hi ha una sèrie de factors que conflueixen i que es retroalimenten, que s'aguditzen en un mes com el d'agost, i als que cal donar solucions globals. Tensions que, ha recordat, no només afecten Espanya i Itàlia, sinó també, encara que en menor mesura, França i Bèlgica. Salgado ha explicat que per fer-los front, el més important a la UE és que hi hagi una ràpida implementació dels acords adoptats per l'Eurogrup el 21 de juliol i, mentrestant, "que el Banc Central Europeu faci la seva tasca i ajudi l'estabilitat dels mercats de deute".

stats