Economia 22/10/2011

Salgado diu a la banca espanyola que miri cap al sector privat per recapitalitzar-se

La vicepresidenta econòmica fuig de concretar quines entitats espanyoles entraran dins del pla de recapitalització de la banca europea

Efe
1 min
La ministra d'Economia, Elena Salgado, i el seu ministre alemany de Finances, Wolfgang Schauble

Brussel·lesLa vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha defensat aquest dissabte que la banca ha d'orientar-se cap al sector privat en cas que alguna entitat necessiti "fons addicionals per recapitalitzar-se".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És l'ideal", ha insistit Salgado en arribar a la reunió de ministres de Finances europeus que avui té lloc a Brussel·les.

Ha matisat que, pel que fa a les necessitats de capital que poden tenir els bancs, encara estan per concretar-se els possibles escenaris.

"Depèn de les hipòtesis, de quina ràtio de capital es decideixi finalment exigir a les entitats i de què inclourà aquesta ràtio", ha afegit la ministra espanyola.

Tampoc no ha confirmat si, com s'ha dit, seran cinc els bancs espanyols inclosos dins del pla europeu de recapitalització.

Reunió Ecofin

Els ministres de finances de la UE discuteixen avui a Brussel·les la segona ronda de capitalizació al sector bancari i entre els punts a tractar hi ha l'augment del 5% al 9% en les exigències de capital a les grans entitats del continent.

La cimera europea que demà seguirà a aquesta trobada servirà per aproximar posicions en aquest i en d'altres aspectes com la possible valoració de la cartera de deute públic de les entitats a preus de mercat.

Aquest canvi suposaria, en el cas espanyol, una depreciació de fins al 5% en les carteres de deute públic de les entitats, per la qual cosa el govern espanyol defensarà que es mantingui intacta la valoració d'aquest deute. Els bancs espanyols tenen una cartera de deute públic d'una 230.000 milions d'euros.

stats