Salvador Alemany demana diàleg als governs català i espanyol com a única solució al conflicte

El president del Carec i d'Abertis recomana a les empreses que no es posicionin sobre la independència

El president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec), Salvador Alemany, ha demanat aquest dijous als governs català i espanyol que dialoguin, ja que "això no es pot acabar de cap altra manera que amb el diàleg".

"El diàleg és la solució que convé a les dues parts", ha insistit Alemany, que ha cridat a negociar fins i tot a aquells "que creuen que no es pot dialogar perquè el procés no té full de ruta", sense voler-se mullar sobre les intencions i les ganes de dialogar de cadascuna de les parts.

Al marge de com avanci el procés polític, el president del Carec i de la companyia d'infraestructures Abertis ha instat la societat catalana a "treballar també en el marc de referència economicosocial com a país".

Malgrat aquesta crida a eixamplar el debat, Alemany ha volgut mostrat tot el respecte a la voluntat de la ciutadania: "Les prioritats del debat públic les marca la ciutadania". I ha afegit que "el respecte a la voluntat dels ciutadans és l'essència de tota democràcia".

Pel que fa al posicionament empresarial respecte al procés sobiranista, el president d'Abertis ha recomanat prudència: "Avui per avui, per a l'empresa és més útil no fer un posicionament".

Alemany ha destacat que les empreses catalanes poden fer inversions a la resta d'Espanya, i viceversa, amb tota normalitat, i ha subratllat que "aquest és el signe de normalitat que, passi el que passi, hem de preservar".

Més continguts de