Publicitat
Publicitat

Entrevista

Salvador Alemany: "Crec que els peatges es cobraran per sempre, sigui qui sigui qui gestioni la concessió"

El president d'Abertis i del consell assessor del Govern opina en una entrevista a l'ARA que "si el país viu amb al·lèrgia a un rescat, malament", perquè davant l'actual problema de liquiditat és pitjor no actuar per intentar resoldre'l que fer-ho

El president del grup de gestió d'infraestructures Abertis, Salvador Alemany, defensa en una entrevista a l'ARA la implantació a l'Estat d'un model harmònic de vies de gran capacitat que acabi amb l'actual greuge comparatiu dels catalans, que paguen peatges mentre que, a la gran majoria del territori espanyol, hi ha autovies gratuïtes. Tanmateix, Alemany es mostra convençut que aquesta harmonització no comportarà que no pagui ningú, sinó que pagarà tothom, tot i que "de forma equitativa". "A les vies on avui es paga es podria pagar menys si a les vies on avui no es paga es pagués alguna cosa", afirma.

El també president del consell assessor del Govern, el CAREC, es mostra comprensiu amb la Generalitat –el portaveu de la qual, Francesc Homs, ha manifestat sentir-se "a prop" dels ciutadans que participen en la protesta consistent a no pagar peatges–, però apunta que, com a govern, "ha de fer complir la legalitat".

A l'entrevista, Salvador Alemany sosté que el pacte fiscal no distreu de la crisi, nega qualsevol mena d'incompatibilitat entre ser al CAREC i a una empresa privada i creu que és preferible actuar davant l'actual problema de liquiditat a no fer-ho. "Si el país viu amb al·lèrgia a un rescat, malament", diu.

Llegiu-ne més a l' Ara Premium.

Més continguts de