Economia 22/08/2012

Juncker diu que cal esperar l'informe de la 'troica' per decidir si donen més temps a Grècia

Samaràs es compromet a complir els ajustos però demana marge per "tornar a créixer"

Efe
1 min
Samaras i Juncker, abans de la reunió / EFE

AtenesEl primer ministre grec, Andonis Samaràs, s'ha compromès aquest dimecres a aplicar els ajustos pactats amb la 'troica' i accelerar les reformes, però ha demanat que es doni marge a Grècia perquè la seva economia torni a créixer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Hem declarat que aplicarem al peu de la lletra l'acord. El que demanem és tornar a créixer com més aviat millor", ha declarat Samaràs a la premsa al costat del president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker.

Juncker ha declarat que la pròrroga sol·licitada pel govern de Grècia per alleujar l'efecte de les noves retallades es decidirà una vegada que s'hagi estudiat l'informe de la 'troica' (FMI, BCE, CE).

"Pel que fa a la pròrroga demanada pel govern, s'haurà de tenir en compte l'informe de la 'troica'", ha declarat Juncker a la premsa.

El cap de l'Eurogrup ha declarat que Grècia ha de seguir a l'euro, i que una eventual sortida del país hel·lè suposaria un "greu risc" per a tota l'eurozona.

La cita amb Juncker inicia una sèrie de reunions considerades clau per a la futura permanència de Grècia a l'euro, que inclou un viatge de Samaràs a Berlín i París, els propers divendres i dissabte.

stats