Sánchez Llibre, sobre la victòria de l'independentisme a la Cambra: "A Catalunya sempre quedarà Foment"

El president de la patronal espera que es mantingui la col·laboració amb l'entitat empresarial

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha confiat que es mantingui la col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona després de la victòria de la candidatura independentista Eines de País, però ha dit que si les coses agafen una altra direcció "sempre quedarà Foment".

En un esmorzar informatiu organitzat per FEMLlobregat, ha insistit que la patronal catalana s'ha mantingut "neutral" i que, un cop sabuts els resultats, esperen que es mantingui la "col·laboració històrica" per "plantejar fulls de ruta comuns sobre innovació, internacionalització, digitalització i projecció europeista". Ha afegit que, de moment, estan "molt tranquils" i esperen veure com evolucionen les coses.

Aquest dilluns es va confirmar la victòria d'Eines de País a les eleccions a la Cambra de Comerç. Des de Foment ja van felicitar els guanyadors, una felicitació que ha repetit aquest dimecres Sánchez Llibre davant de mig centenar d'empresaris a l'Hospitalet de Llobregat. Més enllà de la felicitació, el president ha volgut deixar clar que ha mantingut la neutralitat en tot el procés electoral: "Que quedi clar que Foment no es presentava a les eleccions a la Cambra, vam adoptar una actitud neutral perquè no vam donar suport directament a cap candidatura. Ni som guanyadors ni som perdedors", ha manifestat. 

L'històric triomf independentista a la Cambra de Comerç ja és definitiu

De cara al futur, espera que la col·laboració que fins ara han mantingut les dues entitats "vagi en la mateixa direcció de la defensa dels interessos empresarials, l'economia productiva i els empresaris": "De moment estem molt tranquils", ha assegurat. 

En tot cas, ha dit que si això no es compleix i en el futur "les coses van en una direcció que no és" la que voldrien, hi continuarà havent la patronal. "L'ideal és que es mantingui la col·laboració que històricament hem mantingut amb la Cambra, ha sigut molt important i potent i volem que continuï sent així", ha declarat. 

L'independentisme obté la majoria absoluta a la Cambra de Comerç

El president de Foment s'ha mostrat "convençut que hi haurà diàleg" i espera que fins al 5 de juny, dia en què s'han d'escollir els representants de les organitzacions empresarials, puguin parlar amb Eines de País: "Des d'avui fins al 5 de juny hi haurà temps per parlar".