El Santander i Fridman arriben a un acord per evitar el concurs de creditors de Dia

Botín considera un "tracte just" l'entesa amb el multimilionari rus per salvar els supermercats

La presidenta del Banco Santander, Ana Botín, ha confirmat que ha arribat a un acord amb el president de LetterOne, Mijhail Fridman, que permetrà evitar el concurs de creditors de Dia. "Finalment el president de LetterOne s'ha compromès a treballar per eliminar la discriminació entre els bonistes i els bancs de Dia, cosa que creiem que és un tracte just. El Santander, de manera responsable, ha decidit donar suport a Dia i els seus empleats", ha assegurat la presidenta del Banco Santander a través del seu compte a Twitter.

Els supermercats Dia perden el nord

LetterOne, propietària de gairebé el 70% de Dia després de l'opa, i l'entitat presidida per Ana Botín es trobaven immerses en les negociacions per aconseguir un acord entre els 17 bancs creditors de la companyia, que representen un 77,5% del finançament, per tal de restaurar l'equilibri patrimonial i evitar la fallida de la cadena de supermercats.

Les dues parts van exhaurir fins a aquest dilluns el termini per intentar salvar la cadena de supermercats i evitar que el consell d'administració de Dia sol·licités el preconcurs de creditors i s'acullís a l'article 5 bis de l'actual llei concursal per pactar un acord de reestructuració del deute.