Economia 13/05/2012

El Santander xifra en 2.700 milions d'euros més les provisions per fer front a la nova reforma financera

La xifra s'afegeix als que requereix el primer reial decret llei sobre el sistema financer i que l'entitat ja va xifrar en 2.300 milions

Acn
1 min

Abella de la ConcaEl Santander calcula que, per tal d'"aplicar els nous requeriments" de la reforma financera que va presentar el consell de ministres aquest divendres, augmentarà les provisions en 2.700 milions d'euros més per al sanejament d'actius immobiliaris. Segons una nota de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquests diners s'afegeixen als que requereix l'anterior reial decret llei sobre el sistema financer i que l'entitat va xifrar en 2.300 milions, una quantitat que encara ha de dotar. Per tant, entre un i altre suposen un import de 5.000 milions abans d'impostos que, segons el Santander, "quedaran íntegrament coberts el 2012". Els 2.700 milions que requereix ara el Santander han de servir per fer front al gruix de crèdits immobiliaris que les entitats financeres podrien no cobrar mai i que va exigir el govern de Mariano Rajoy divendres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Un cop se'n descompti l'impacte fiscal, "l'import net de les provisions pendents en el compte de resultats ascendeix fins als 2.900 milions d'euros". L'entitat assegura que els sanejaments "no tindran impacte en els actuals ràtios de capital del grup" i de fet insisteix que manté "el compromís de retribuir els seus accionistes amb 0,60 euros per acció en relació amb l'exercici 2012".

stats