Crisi del deute
Economia 11/08/2011

Merkel i Sarkozy es reuniran el 16 d'agost per a tractar la gestió governamental de la zona euro

El president de França, Nicolas Sarkozy i la cancillera d'Alemanya, Angela Merkel, es reuniran el pròxim 16 d'agost per tractar una possible reforma en la gestió governamental de la zona euro. Sarkozy i Merkel faran un repàs dels acords establerts a la passada cimera de l'Eurozona per al segon rescat a Grècia.

Redacció
1 min

BERLÍN p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de França, Nicolas Sarkozy, rebrà el pròxim dimarts a la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, per tractar una possible reforma en la gestió governamental de la zona euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Presidència francesa ha informat avui mitjançant un comunicat que tal i com va anunciar després de la reunió que va mantenir l'Eurogrup el passat 21 de juliol, les propostes estaran dirigides a tractar “les reflexions fetes per Herman Van Rompuy”.

Des de Berlín, el portaveu del govern alemany, Christoph Steegmans, ha indicat que Sarkozy i Merkel faran un repàs dels acords establerts a la passada cimera de la zona euro per al segon rescat a Grècia.

Tots dos líders s'han proposat fer arribar les seves propostes conjuntes a Van Rompuy, d'acord amb el missatge que el president del Consell Europeu va llançar a tots els líders europeus de presentar plans concrets per tractar la crisi del deute.

La reunió entre Merkel i Sarkozy es durà a terme el pròxim dia 16 d'agost a les 16:00 (hora espanyola) i, posteriorment, s'oferirà una roda de premsa conjunta a les 18:30.

L'anunci de la reunió es produeix en un moment en què els mercats borsaris acumulen jornades amb fortes pèrdues, on els bancs, sobretot els francesos, i les companyies de subministrament energètic resulten ser els títols més maltractats.

stats