Sato, FCC i Copisa s'adjudiquen per 26 milions l'ampliació del moll adossat de Barcelona

Inicia la licitació per 5,9 milions d'una esplanada per ampliar la terminal Best de contenidors

El consell d'administració del Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres adjudicar la tercera fase de les obres d'ampliació del moll adossat a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Sato, FCC i Copisa, per un total de 26,1 milions.

Segons ha informat el port, les obres tindran un termini de 19 mesos i consisteixen a prolongar cap al sud el moll adossat, a continuació d'una fase prèvia d'ampliació que es troba actualment en execució.

Es construirà una línia de moll de 476 metres de longitud amb 12 metres de calat, que inclourà una infraestructura per a les operatives de càrrega i descàrrega de ferris de 60 metres de longitud i que permetrà en el futur l'embarcament i desembarcament simultani de dos vaixells.

A més, el Port de Barcelona ha aprovat iniciar la licitació d'obres de construcció d'una nova esplanada al moll Prat, que permetrà ampliar la terminal de contenidors Best, amb un pressupost inicial de 5,9 milions.

L'actuació consistirà a retirar parcialment la precàrrega existent al nord del moll Prat i habilitar l'esplanada que facilitarà la instal·lació de set nous blocs de grues d'apilament automàtic de contenidors.

La terminal Best va començar a operar el 2012 amb 1.000 metres de línia de moll i 18 blocs de grues d'apilament automàtic i, en fases posteriors, la instal·lació s'ha anat ampliant fins a arribar als 1.500 metres de línia de moll i 27 blocs.