LABORAL
Economia 14/09/2011

Seat, a punt de lligar els sous als resultats de l'empresa

La negociació del conveni col·lectiu està molt avançada, tot i que encara manquen alguns detalls per implantar el model Volkswagen, que inclou una paga a la plantilla quan arribin els beneficis a l'empresa

Elena Freixa
1 min
Presentació resultats Seat

BarcelonaSeat és a punt de fer un canvi important en el sistema retributiu dels seus treballadors. Les converses entre la direcció i els sindicats per aplicar un model que, sense descuidar l'IPC, lligui els sous als resultats de l'empresa estan en el bon camí, segons han confirmat les dues parts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El model que ha plantejat l'empresa i que ara poleixen amb el comitè inclou increments dels sous dels treballadors a la marxa del negoci. En l'actual escenari de pèrdues, el sou pujaria l'IPC real i un 0,1% que aniria augmentant dècima a dècima fins al 0,5% per cada 25 milions que es redueixin els números vermells.

Quan arribin els guanys als comptes de Seat (al 2013, segons els plans de l'empresa) els treballadors rebrien una paga de beneficis, seguint el model que ja aplica Volkswagen en algunes fàbriques. La paga, de 500 euros, estaria lligada als resultats bruts i al compliment dels objectius de qualitat i productivitat per part de la plantilla, segons van explicar fonts de Seat.

El president del comitè d'empresa, Matías Carnero, va dir que aquesta paga és un dels temes que encara està pendent en la negociació, que continuarà demà mateix amb una nova reunió. A banda d'això, també hi ha altres aspectes ambiciosos en el conveni com ara la flexibilitat.

En aquest capítol la proposta de Seat passa per reduir a tres setmanes les vacances durant l'estiu i sotmetre a un sorteig la quarta setmana a què té dret la plantilla. Per aquesta setmana desplaçada cada treballador cobraria 52 euros per dia, és a dir, una paga de 260 euros.

stats