MOTOR
Economia 03/02/2012

Seat tancarà diversos dies al març per ajustar-se a la nova previsió de producció

L'objectiu de la companyia és acabar l'any 2012 amb una producció d'entre 430.000 i 440.000 vehicles

Efe
2 min

BarcelonaLa planta de Seat a Martorell (Baix Llobregat) tancarà diversos dies durant el mes de març les seves línies d'acoblament per adaptar-se a la nova previsió de producció de vehicles per al 2012, revisada a la baixa per la persistència de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa automobilística ha confirmat avui que tancarà les línies 1, 2 i 3 els dies 5 i 19 de març. A més a més, les línies 1 i 2 també romandran tancades el 12 de març. Un d'aquests dies d'atur constarà com a jornada industrial i els altres dos, com a ús de la borsa prevista en el conveni.

L'objectiu d'aquests tancaments és arribar a finals de 2012 amb una producció d'entre 430.000 i 440.000 vehicles, un nombre significativament per sota dels 500.000 cotxes que inicialment l'empresa va calcular que podria produir.

Durant l'any 2011 la producció de vehicles Seat ja es va reduir en unes 24.000 unitats per fer front al descens de les vendes, especialment a Espanya, i a les perspectives desfavorables de l'entorn macroeconòmic.

La UGT ha assegurat que aquestes mesures són suficients per ajustar la producció i no creu que tingui sentit plantejar un expedient de regulació d'ocupació (ERO), tot i que no ho ha descartat per a més endavant.

Aquesta no serà la primera vegada que la fàbrica tanqui, ja que també ho va fer durant el pont de desembre de 2011 i durant més de dues setmanes el passat Nadal per corregir l'excés d'hores de treball previstes.

No obstant això, Seat assegura que si no hi ha nous canvis podrà acabar el 2012 amb el nivell de producció més alt que ha aconseguit mai la marca espanyola en els últims deu anys.

Pel que fa a la filial de Seat, Gearbox, que es dedica a la producció de sistemes de canvi i està situada al Baix Llobregat, pretén tancar des del 17 de febrer fins al 30 de març per tal de fer front a la caiguda de l'activitat productiva.

stats