Seat incorpora l'assistent Alexa d'Amazon als seus cotxes

El servei, disponible a Alemanya i el Regne Unit, comença ara a Espanya i Itàlia, i a França el dia 12

Des d'aquest dilluns Seat incorpora als seus cotxes Alexa, l'assistent d'Amazon que dona servei amb ordres de veu i està basat en el núvol. El servei està disponible per a usuaris d'Android a Espanya i Itàlia, i ho estarà a França a partir de dilluns vinent, 12 de novembre. El servei d'Alexa està disponible en els models Ibiza, Arona, León, Ateca i el nou Tarraco, segons ha informat la companyia.

Alexa proporciona als usuaris la possibilitat de gestionar la seva planificació personal, escoltar música, navegar a punts d'interès o sol·licitar notícies personalitzades mentre són al vehicle. Per això, només és necessari prémer el botó de control del volant i parlar. Amb aquest servei, que ja estava operatiu a Alemanya i el Regne Unit, els usuaris només hauran de descarregar Seat Media Control amb Amazon Alexa des de la Play Store i connectar-lo al vehicle, segons ha informat l'empresa espanyola.

La introducció d'aquesta eina, ha assegurat la companyia, ajuda a crear un ecosistema més segur per als conductors perquè, amb un sol clic al botó del volant els clients poden activar les funcions d'Alexa que necessitin sense deixar de tenir els ulls a la carretera.

D'altra banda, Telefónica i Seat han presentat el primer cas d'ús de conducció assistida mitjançant la xarxa mòbil 5G en un escenari real a Segòvia. La prova pilot ha mostrat com la infraestructura de carreteres "es comunica" amb els vehicles a través de la xarxa mòbil, segons ha informat la companyia.