AUTOMOCIÓ
Economia 14/04/2011

Seat inicia la formació dels treballadors de l'Audi Q3

Els primers 150 candidats ja s'han incorporat a l'Escola de Formació

Helena Esteves
2 min

BarcelonaSeat ha començat el curs de formació dels primers treballadors que s'incorporaran a la plantilla per a la producció del nou Audi Q3, que es començarà a fabricar a partir del maig a la factoria de Martorell, segons ha informat avui l'automobilística en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins al moment, 150 persones de les 1.200 que es formaran durant les properes setmanes ja estan seguint el primer mòdul del curs que es desenvolupa a l'Escola de Formació de Seat, fruit de l'acord signat amb la Generalitat el passat dia 16 de març.

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha formalitzat 11.000 sol·licituds de persones interessades en treballar a Seat, el perfil de les quals s'ajusta als requisits fixats a la oferta: desocupats, principalment amb cicle formatiu de grau mitjà o superior d'especialitats industrials o formació equivalent.

El SOC està avaluant i seleccionant, a través d'un test de competències, a una prova manual i a una entrevista personal, les sol·licituds rebudes per a escollir a les 1.200 persones que seguiran el curs de formació.

Els cursos, que es realitzen en el centre de formació de Seat a la Zona Franca i a la fàbrica de Martorell, consten d'una base teòrica i pràctica de dos mesos de duració i d'un total de 176 hores adoptades a la producció de l'automòbil.

L'acord signat amb la Generalitat s'emmarca dins del programa "Forma i Contracta" del SOC, que facilita el 100% del cost de la formació a les empreses, amb el compromís que contractin a un mínim del 60% dels alumnes que aprovin el curs.

La fabricació del nou model d'Audi garantitzarà 1.500 llocs de treball, 700 de nova creació i de caràcter indefinit, i la resta amb empleats actuals de Seat afectats per l'ERO temporal que encara està en vigor.

Audi i Seat han invertit 300 milions d'euros en aquest projecte, que contribuirà a l'objectiu de la companyia d'aconseguir el ple rendiment de la factoria de Martorell.

stats