AUTOMOCIÓ
Economia 01/06/2012

Seat ven un 20% menys a Espanya fins al maig

La filial de Volkswagen no es lliura de la crisi al mercat interior. Ha venut 25.895 cotxes en el que va d'any i és la quarta marca en volum de matriculacions de turismes a tot l'Estat

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLes vendes de Seat han caigut un 20,4% entre el gener i el maig a Espanya, amb 25.895 cotxes matriculats, segons les darreres dades de la patronal de fabricants espanyola, Anfac.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La crisi al mercat interior, que continua en retrocés i a nivells de vendes similars a principis dels 90, ha impactat negativament en la filial de Volkswagen, que el mes passat va vendre 5.463 cotxes, un 18,8% menys.

A tot l'Estat les matriculacions van davallar un 8,2% en el mateix període, amb 72.442 unitats venudes. Les previsions de la patronal del sector són pessimistes i situen les vendes del 2012 al voltant de 750.000 cotxes, uns nivells similars als de mercats com el marroquí.

Seat és la quarta marca en volum de vendes acumulades fins al maig, per darrere de Volkswagen, Peugeot i Citroen. El seu model, l'Ibiza, concentra gairebé la meitat de les vendes i és el tercer model de més èxit entre els compradors a tot l'Estat.

stats