AUTOMOCIÓ
Economia 13/09/2011

Seat llançarà un nou cotxe petit abans de finals d'any

El nou vehicle omple el buit que va deixar l'Arosa. En paral·lel, la companyia segueix l'expansió internacional i torna amb força a Rússia mentre prepara l'arribada a la Xina

Elena Freixa
2 min
El nou cotxe de Seat

FrankfurtSeat tornarà a tenir un cotxe petit dins la seva gamma abans de finals d'any, quan està previst que es presenti un vehicle urbà que ve a cobrir el buit que va deixar la desaparició del Seat Arosa el 2003.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El cotxe és fruit d'un projecte engegat conjuntament amb les marques Volkswagen i Skoda (que pertanyen al mateix grup). Aprofitant el Saló de Frankfurt, de fet, ja es pot intuir com serà aquest model, ja que Volkswagen ja hi ha portat la seva versió, l'UP!.

El vicepresident comercial de Seat, Paul Sevin, ha matisat que l'aspecte final del nou cotxe urbà tindrà variacions respecte al de Volkswagen, ja que cada marca hi posarà "part del seu ADN". El vehicle es farà per a les tres marques a la fàbrica que el grup Volkswagen té a Bratislava.

Aquest llançament és el tret de sortida de l'ofensiva de productes que Seat ha promès pels propers 12 mesos. "Hi haurà tres novetats més fins a finals de 2012 a part d'aquest vehicle urbà", ha dit Sevin.

La marca amb seu a Martorell continua en paral·lel la seva estratègia d'expansió internacional. D'una banda, treballa en el desembarcament a la Xina, que començarà el 2012, i de l'altra, l'entrada amb força al mercat rus, que havia quedat gairebé abandonat.

Amb l'actual gamma de productes, ha dit el directiu, Seat es veu amb cor de tornar a posar els peus a Rússia i ja treballa en les primeres visites a concessionaris.

Més pistes de disseny a Frankfurt

La novetat que ha dut Seat al Saló de l'Automòbil de Frankfurt ha sigut un nou concept car, l'IBL. Es tracta d'una berlina (el mateix segment al qual pertany l'Exeo) que, segons el president, James Muir, avança més detalls del que serà l'aspecte dels futurs Seats.

Durant la presentació, Muir l'ha titllat "d'exercici de disseny" de la marca per tal d'anar desgranant l'esperit de les properes novetats. Alguns detalls es poden veure també en altres prototips com l'IBE i l'IBX.

stats