Publicitat
Publicitat

LABORAL

Seat proposa un pla de prejubilacions per a majors 60 a través de contractes relleu

La mesura, de caire voluntari, busca que treballadors joves rellevin uns 59 operaris de la fàbrica de Martorell de manera progressiva durant el 2012

La direcció de Seat ha plantejat als sindicats un pla de prejubilacions per a més grans de 60 anys basat en la figura del contracte relleu, que implica la contractació de treballadors més joves per substituir progressivament els qui s'acullen a aquesta mesura, de caire voluntari.


L'empresa automobilística ha posat damunt la taula la proposta en una nova reunió per negociar el conveni col·lectiu. Si s'aprova, el pla començaria a desenvolupar-se a partir de l'any que ve i afectaria a 59 treballadors de la fàbrica, segons ha confirmat a l'ARA un portaveu de la companyia. 

Els sindicats han valorat positivament l'oferta de l'empresa per avançar en el pacte del conveni, tot i que demanen que el pla s'estengui també a treballadors d'administració i tècnics.

Malgrat els avenços d'avui, encara farà falta una altra reunió la propera setmana per abordar altres temes que encara separen Seat i el comitè d'empresa. Entre ells hi ha aspectes com la flexibilitat laboral i la proposta de l'empresa d'un sistema de retribució mixta que garanteix l'IPC però introdueix una paga de fins a 500 euros per treballador vinculada als beneficis.


Sindicats i empresa no han avançat avui en absolut en alguns dels esculls de la negociació: la flexibilitat laboral i la proposta de Seat d'establir un sistema mixt de retribució que va més enllà de l'IPC -que sempre quedaria garantit- i que inclou una paga de fins a 500 euros per treballador vinculada als beneficis.

Els sindicats desconfien de la fórmula que elegiria l'empresa per quantificar i aplicar la pujada salarial vinculada als resultats i volen "garanties" que aquesta es farà de manera no interessada, segons informa Efe.

Més continguts de