LABORAL
Economia 27/09/2011

Seat proposa un pla de prejubilacions per a majors 60 a través de contractes relleu

La mesura, de caire voluntari, busca que treballadors joves rellevin uns 59 operaris de la fàbrica de Martorell de manera progressiva durant el 2012

Ara
1 min

BarcelonaLa direcció de Seat ha plantejat als sindicats un pla de prejubilacions per a més grans de 60 anys basat en la figura del contracte relleu, que implica la contractació de treballadors més joves per substituir progressivament els qui s'acullen a aquesta mesura, de caire voluntari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa automobilística ha posat damunt la taula la proposta en una nova reunió per negociar el conveni col·lectiu. Si s'aprova, el pla començaria a desenvolupar-se a partir de l'any que ve i afectaria a 59 treballadors de la fàbrica, segons ha confirmat a l'ARA un portaveu de la companyia.

Els sindicats han valorat positivament l'oferta de l'empresa per avançar en el pacte del conveni, tot i que demanen que el pla s'estengui també a treballadors d'administració i tècnics.

Malgrat els avenços d'avui, encara farà falta una altra reunió la propera setmana per abordar altres temes que encara separen Seat i el comitè d'empresa. Entre ells hi ha aspectes com la flexibilitat laboral i la proposta de l'empresa d'un sistema de retribució mixta que garanteix l'IPC però introdueix una paga de fins a 500 euros per treballador vinculada als beneficis.

Sindicats i empresa no han avançat avui en absolut en alguns dels esculls de la negociació: la flexibilitat laboral i la proposta de Seat d'establir un sistema mixt de retribució que va més enllà de l'IPC -que sempre quedaria garantit- i que inclou una paga de fins a 500 euros per treballador vinculada als beneficis.

Els sindicats desconfien de la fórmula que elegiria l'empresa per quantificar i aplicar la pujada salarial vinculada als resultats i volen "garanties" que aquesta es farà de manera no interessada, segons informa Efe.

stats