Economia 12/03/2012

El president de Volkswagen cobra 17 milions anuals

Els sous de la cúpul·la del grup Volkswagen van sumar més de 70 milions l'any passat. El seu president és un dels més ben pagats a la indústria de l'automòbil

Elena Freixa
1 min

BerlínEl president de Volkswagen, Martin Winterkorn, és un dels executius més ben pagats a Alemanya i a la indústria de l'automòbil. El 2011, va ingressar més de 17 milions d'euros, segons consta a la memòria de resultats d'aquest grup automobilístic alemany.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Winterkorn va rebre 1,8 milions en concepte de salari fixe i uns variables i bonus que van elevar els seus ingressos fins als 17.456.206 euros, gairebé el doble que l'any anterior.

El sou del directiu ha evolucionat pràcticament alhora que els beneficis de Volkswagen, que l'any passat es van disparar un 125% i van arribar als 15.400 milions d'euros.

En total, la cúpul·la directiva del grup (el president i set vicepresidents) sumen uns ingressos anuals de 70,5 milions d'euros.

Entre tots ells, hi ha un únic directiu espanyol, Francisco Javier García Sanz, que ocupa la vicepresidència de Compres i l'any passat va cobrar 7,7 milions d'euros.

stats