ELECTRICITAT
Economia 06/06/2011

Sebastián afirma que el govern no té intenció de pujar la llum el juliol

La decisió s'ha pres donat "l'important" esforç que van fer els consumidors a inicis d'any, quan el preu mitjà de la tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR) va pujar el 9,8%

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha assegurat avui que el govern no té intenció de pujar el rebut de la llum a partir de juliol donat "l'important" esforç que van fer els consumidors a inicis d'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de la clausura d'unes jornades sobre la reforma de l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX), Sebastián ha dit que el govern es plantejaria una revisió a l'alça de les tarifes elèctriques només en el cas que la pròxima subhasta, que s'ha de celebrar a finals d'aquest mes, sigui "molt, molt, molt negativa".

En aquest sentit, ha recordat "l'important esforç" que l'Executiu va demanar als consumidors el passat mes de gener, quan el preu mitjà de la tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR), a la que estan acollides disset milions de llars, va pujar el 9,8%.

No obstant això, ha assenyalat que el correcte és esperar a la pròxima subhasta i analitzar l'evolució del dèficit tarifari.

La tarifa elèctrica que fixa el govern es calcula en funció dels impostos i del preu de l'energia, que es determina mitjançant subhastes trimestrals.

stats