Economia 23/02/2011

Sebastián demana estalviar energia per evitar l'impacte econòmic de la crisi de Líbia

El ministre d'Indústria exposa que un encariment del 10% del cru té un impacte de 6.000 milions d'euros en l'economia espanyola i és l'equivalent a tot el pressupost de la UE a Europa

Miquel Codolar
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha indicat que el risc per a l'Estat de la situació política de Líbia no és el subministrament de petroli, sinó l'impacte a l'alça dels preus, i davant aquesta situació considera que l'única cosa que es pot fer és estalviar energia. Tot i que no ha volgut donar més detalls del pla "preventiu" que el consell de ministres ha d'estudiar divendres vinent, ha indicat que Líbia aporta un 13% del petroli a l'Estat i menys del 2% del gas natural, unes dades que el fan "perfectament substituïble" per altres fonts d'energia. El problema és l'alça dels preus que pot implicar la crisi a Líbia, ja que un increment del 10% del preu del petroli té un impacte de 6.000 milions en l'economia espanyola, i a Europa la situació és més greu, ja que suposa l'equivalent a tot el pressupost de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sebastián no ha volgut "fer pronòstics" sobre el que pot passar, però ha demanat a la UE que intervingui d'alguna manera per "frenar" aquest factor, per exemple, demanant a l'OPEP que incrementi la producció. Com que l'Estat no produeix petroli ni gas, considera que només és possible reduir el consum d'energia. Per això ha indicat que si la situació empitjora el govern espanyol reforçarà els plans d'estalvi i eficiència energètica.

stats