SegurCaixa Adeslas cancel·la l'assegurança del Parlament i del Govern

La companyia, participada per Mutua Madrileña i CaixaBank, deixa sense cobertura els diputats

SegurCaixa Adeslas ha decidit cancel·lar la pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil que fins ara donava cobertura als diputats del Parlament de Catalunya. La companyia, controlada per Mutua Madrileña i de la qual CaixaBank té un 49,9% a través de VidaCaixa, argumenta per rescindir la pòlissa "l'agreujament de la la situació política a Catalunya".

L'asseguradora ha enviat un escrit al departament d'Infraestructures, Equipaments i Seguretat del Parlament en el qual, d'acord amb l'article 12 de la llei del contracte d'assegurances, la pòlissa "queda resolta i sense cap efecte de forma immediata".

La companyia sustenta aquesta resolució del contracte d'assegurança pel "gravíssim agreujament del risc produït pels esdeveniments que han tingut lloc recentment a Catalunya", i en aquest sentit destaca la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la llei de transitorietat jurídica. Són arguments idèntics als que va fer servir l'11 d'octubre per rescindir unilateralment el contracte amb la Generalitat, segons expliquen fonts de l'executiu.

Amb aquesta decisió, els diputats de la cambra catalana deixen de tenir cobertura per la responsabilitat civil que podria derivar-se dels seus actes. També passa el mateix amb la Generalitat, tot i que fonts del Govern expliquen que, mentre no es trobi una nova pòlissa civil i patrimonial, serà la Generalitat la que cobreixi els riscos de forma temporal. Una situació que no és la primera vegada que passa, perquè, segons expliquen fonts de l'executiu, la Generalitat ja cobreix els riscos mentre no es ressolen els concursos públics per contractar les pòlisses d'assegurances.

SegurCaixa Adeslas és la mateixa empresa que no es va voler fer càrrec de la fiança que el Tribunal de Comptes va imposar a Artur Mas per l'organització del 9-N. També va ser una de les primeres a traslladar la seu social, en aquest cas a Madrid, després de l'1-O.

SegurCaixa Adeslas denega a Mas cobrir la fiança de 5,2 milions d'euros que li reclama el Tribunal de Comptes pel 9-N

El Parlament no descarta accions judicials

Aquesta decisió, ha dit Guinó, no té "cap fonament jurídic" i s'ha pres per motius "polítics". En aquest sentit, ha explicat que el Parlament entén que la pòlissa de responsabilitat civil "continua vigent" i que no descarta "accions judicials" contra l'entitat financera.