FINANCES
Economia 14/11/2011

Serra Ramoneda augura que les obres socials de caixes com Unnim "patiran molt"

L'economista situa el desarrelament i la manca de transparència com a factors que han propiciat el final del model de les caixes d'estalvi a Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaL'economista català Antoni Serra Ramoneda augura un futur molt complicat a les obres socials de caixes que, amb la reestructuració, han quedat en mans de l'Estat, com és el cas d'Unnim.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Serra Ramoneda, és un fet indiscutible que la nova situació de l'entitat catalana (nascuda de la fusió de les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu) farà patir "molt" la seva obra social, que es veurà retallada.

Entrevistat a TV3, ha insistit que els efectes d'una menor obra social es deixaran notar a Catalunya. "Hi ha una gran part de l'obra que no és pirotècnica i no és veu tant, però són ajuts a residències de gent gran, a entitats socials de tot tipus i ONG de cooperació amb el tercer món", ha resumit.

Amb 28 anys al sector de les caixes d'estalvi, Serra Ramoneda ha insistit en què l'esperit del model s'ha anat diluïnt i ha assegurat que les caixes han comès errors que han portat a aquest final.

Entre aquestes errades ha mencionat un progressiu desarrelament fruit de l'expansió de moltes entitats que s'han allunyat del seu territori i han perdut l'avantatge de la proximitat que les feia diferents als bancs.

També ha repartit culpes entre els treballadors de les caixes per no haver estat més exigents a l'hora de demanar molta més transparència a aquestes entitats.

stats