Economia 03/05/2013

La Setmana Santa i les ajudes revifen les vendes de cotxes, que creixen un 12%

Després de set mesos a la baixa, l'abril trencar la tendència. Malgrat tot, els 34.200 cotxes venuts entre el gener i l'abril són encara un 6% menys que l'any passat

Ara
1 min

BarcelonaLes vendes de cotxes van trencar la tendència negativa a l'abril i van pujar quasi un 12% a Catalunya, amb 9.559 turismes matriculats. L'efecte de la Setmana Santa i del nou pla d'ajudes són les causes que expliquen l'alça de les vendes després de set mesos dolents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el que va d'any, però, el mercat encar està pitjor que el 2012. Entre el gener i l'abril, s'han venut 34.225 turismes i totterrenys, un 6,31% menys que en el mateix període de l'any passat, segons les dades de les patronals de fabricants i venedors de vehicles, Anfac i Ganvam.

Pel que fa a Espanya, l'evolució va ser similar, amb un creixement del 10,8% en les matriculacions de l'abril, que van arribar a les 62.317 unitats. En l'acumulat dels quatre primers mesos, les vendes van un 6,7% per sota que fa un any, situades en poc més de 243.000 vehicles.

Les organitzacions del sector s'aferren a la bona marxa del pla d'ajudes (el PIVE 2), que asseguren que acumula més de 60.000 reserves (el 40% del total previst pel programa) que fan pensar que els propers mesos també seran positius.

El sector també té esperances posades en l'efecte positiu que pugui tenir el Saló de l'Automòbil de Barcelona, que comença el cap de setmana de l'11 de maig sobre les vendes.

stats