EMPRESES
Economia 06/07/2011

Sharp es compromet a mantenir la feina a 100 persones a Sant Cugat

La retallada de plantilla quedarà en 87 treballadors, ja que un altre centenar seran subrogats a la nova empresa, que estarà en mans del grup Nortia, propietari de les recreatives Cirsa

Redacció
2 min

BarcelonaSharp ha arribat a un preacord amb el comitè d'empresa per dur a terme la reestructuració que va anunciar fa mesos a la planta de Sant Cugat. La multinacional s'ha compromès a mantenir activitat a les instal·lacions i donar feina a 102 treballadors, de manera que l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) afectarà finalment 87 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En paral·lel, es crearà una nova empresa –Sant Cugat Technologic Center– on es subrogarà un altre centenar de treballadors. Tot i que no consta explícitament al document pactat amb els sindicats, aquesta nova societat ha de passar, un cop constituïda al setembre, a mans del grup Nortia (propietari de les màquines de joc i recreatives Cirsa).

Entre Sharp i Cirsa hi ha un pacte per tal que s'efectuï aquesta venda, i la nova empresa, de base tecnològica, assumirà part del procés productiu de les màquines de Cirsa, però també podrà treballar en altres projectes per a tercers. Les dues empreses compartiran ubicació a les instal·lacions de la multinacional japonesa a Sant Cugat.

Per als 87 treballadors que queden sense lloc al projecte, el comitè i Sharp han pactat un procés de baixes incentivades amb indemnitzacions de 45 dies per any i un màxim de 42 mensualitats. A més a més, les prejubilacions s'obriran per a tots els treballadors nascuts fins al 1956.

Com que la plantilla s'ha vist afectada per diversos ERO de suspensió temporal de feina i alguns han superat els 180 dies d'afectació en què el treballador no consumeix atur, l'empresa s'ha compromès a compensar les prestacions d'atur d'aquells que acabin acomiadats i que poguessin haver consumit part de la protecció durant els ERO temporals.

La plantilla ratificarà els termes d'aquest preacord demà, però de moment ja ha suspès les mobilitzacions previstes per avui a Barcelona davant del Parlament.

stats