EMPRESES
Economia 09/02/2011

Sharp descarta el tancament però no concreta el pla de futur per a Sant Cugat

La multinacional treballa per trobar alguna alternativa als televisors que produeix a la planta. Una de les opcions passa per trobar un soci que doni una sortida semblant a la que van pactar Sony i Ficosa

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa multinacional Sharp ha comunicat avui als treballadors de Sant Cugat que la direcció japonesa treballa en un pla per garantir el futur de la fàbrica, que actualment té comandes garantides només per als propers dos mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa busca una feina alternativa per a la fàbrica de Sant Cugat, dedicada a la producció de televisors, tot i que no ha donat detalls sobre quines podrien ser les opcions un cop descartada la fabricació de plaques fotovoltaiques de la qual s'havia parlat fa uns mesos.

El cert és que la fàbrica té feina garantida només fins a l'abril que és quan comença el nou any fiscal japonès. El president del comitè d'empresa, Eduard Pomar, ha explicat a l'ARA que la multinacional no ha aprovat encara el pressupost per al proper exercici.

Sharp va registrar pèrdues d'11 milions d'euros l'any passat i tancarà aquest exercici el proper 31 de març amb uns números vermells similars, segons ha explicat la direcció a la plantilla.

Una de les opcions per Sant Cugat podria ser que l'empresa trobés un soci industrial i es pogués pactar una solució semblant a la que van arribar Sony i Ficosa. El gegant japonès va vendre a Ficosa les seves instal·lacions de Viladecavalls, on se segueixen produint televisors de manera transitòria fins que l'activitat s'orienti definitivament al sector de components electrònics per a diversos sectors.

Pomar ha afegit que els treballadors respiren davant la notícia que Japó compta amb Catalunya, tot i que ha reconegut que la incertesa persisteix perquè encara està en l'aire si la càrrega de treball allunyarà del tot el risc d'acomiadaments.

stats