Economia 22/02/2012

El magnat nord-americà diu que hi ha "desenes de milions a guanyar" amb l'Eurovegas, però no desvela si es farà a Barcelona o a Madrid

En una entrevista a la revista 'Forbes', Sheldon Adelson assegura que espera obtenir beneficis en "quatre o cinc anys". "L'única cosa que depèn de mi és fer l'equivalent de mig Las Vegas que no vaig poder continuar a Macau", explica

Ara / Acn
2 min
Sheldon Adelson, a la portada de 'Fobes'

BarcelonaEl magnat nord-americà Sheldon Adelson assegura en una entrevista a la revista 'Forbes' que està ultimant el projecte Eurovegas, però no precisa si s'instal·larà a Barcelona o a Madrid. Adelson confirma que ja ha arribat a acords amb el govern espanyol. "Creiem que hem assolit el paquet d'acords necessaris amb el govern per garantir-nos l'èxit", afirma el magnat nord-americà durant l'entrevista.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"L'única cosa que depèn de mi és construir l'Eurovegas, fer l'equivalent de mig Las Vegas que no vaig poder continuar a Macau", explica.

Adelson és portada a l'edició del març de la prestigiosa revista.

En l'entrevista, Aldeson creu que podrà començar a tenir beneficis en "quatre o cinc anys". En relació amb el fet d'intentar fer negocis en una Europa en crisi, la revista el descriu com una persona conservadora en la política, però no en els negocis. Segons diu, en aquests quatre o cinc anys "tot estarà resolt", i s'ha mostrat convençut que hi ha "desenes de milions per guanyar".

D'altra banda, en l'entrevista explica que l'objectiu és que aquest projecte de complex d'oci, turisme i congressos al sud d'Europa, que s'acabarà instal·lant als afores de Barcelona o Madrid, és que sigui equivalent a la meitat del que va construir a Macau i que no pot continuar.

Aquest dimarts al vespre, el magnat nord-americà es va reunir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en una trobada per analitzar les possibilitats, els requeriments i les ubicacions del projecte a Catalunya.

Segons fonts del Govern, després de la trobada, la sensació que va tenir l'executiu català és que la comunitat de Madrid, que també s'ha postulat, té més possibilitats d'acollir el complex.

En l'especial que li dedica 'Forbes', Adelson també parla del seu vincle amb el Partit Republicà i el suport que està donant al candidat ultraconservador Newt Gingrich amb vista a les eleccions presidencials del novembre. Tot i les donacions milionàries, el magnat jueu diu que no està intentant influir en les primàries republicanes, perquè, en realitat, les seves aportacions suposen una part molt petita del total.

stats