Publicitat
Publicitat

INTERCONNEXIÓ

Suposa el 60% del pressupost d'Inelfe, de 700 milions d'euros

Adjudiquen a Siemens i Prysmian dos contractes de la línia elèctrica entre Espanya i França

L'inici dels treballs per part de l'Inelfe serà en el 2011, quan s'hagin obtingut a França les autoritzacions administratives necessàries per a la construcció de la interconnexió

Inelfe, societat conjunta constituïda a parts iguals per Réseau de Transport d'Éléctricité (RTE) i per Red Eléctrica (REE), ha adjudicat dos contractes per construir la línia subterrània d'interconnexió elèctrica entre França i Espanya a Siemens i Prysmian. Els contractes de cables i d'estacions representen actualment entorn del 60% del pressupost total de l'Inelfe, que s'estableix en 700 milions d'euros, segons ha comunicat la pròpia Inelfe.

Prysmian fabricarà 252 kilòmetres -4 vegades el traçat- de cables subterranis sintètics que aniran soterrats en formigó en la major part del recorregut, excepte sota els Pirineus, que passaran per túnel. Dos parells de cables portaran d'una banda a l'altre de la frontera 2000 megawatts elèctrics de corrent continu, a 320 kilovolts.

Siemens construirà dues estacions de conversió: una a cada extrem de la línia. La funció d'aquestes estacions és transformar el flux elèctric alternatiu en continu. Estaran situades a Baixas (França) i a Santa Llogaia (prop de Figueres).

Les eleccions tecnològiques realitzades en aquest projecte constitueixen unes innovacions tant per la llargada de la unió subterrània, com per la tecnologia dels cables i de les estacions de conversió, en aquest nivell de tensió i de potencia, ha indicat Inelfe.

L'inici dels treballs per part de l'Inelfe serà en el 2011, quan RTE hagi obtingut a França les autoritzacions administratives necessàries per a la construcció d'aquesta línia d'interconnexió. En aquest sentit el 13 de desembre, REE ha obtingut la Declaració d'Impacte Ambiental del projecte.

La interconnexió França-Espanya, declarada projecte d'interès europeu, està finançada per la Unió Europea en uns 225 milions d'euros, en el marc del seu programa EEPR (European Energy Program for Recovery).

2018 anàlisi

Més continguts de