INTERCONNEXIÓ
Economia 16/12/2010

Adjudiquen a Siemens i Prysmian dos contractes de la línia elèctrica entre Espanya i França

L'inici dels treballs per part de l'Inelfe serà en el 2011, quan s'hagin obtingut a França les autoritzacions administratives necessàries per a la construcció de la interconnexió

Redacció
1 min

BarcelonaInelfe, societat conjunta constituïda a parts iguals per Réseau de Transport d'Éléctricité (RTE) i per Red Eléctrica (REE), ha adjudicat dos contractes per construir la línia subterrània d'interconnexió elèctrica entre França i Espanya a Siemens i Prysmian. Els contractes de cables i d'estacions representen actualment entorn del 60% del pressupost total de l'Inelfe, que s'estableix en 700 milions d'euros, segons ha comunicat la pròpia Inelfe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Prysmian fabricarà 252 kilòmetres -4 vegades el traçat- de cables subterranis sintètics que aniran soterrats en formigó en la major part del recorregut, excepte sota els Pirineus, que passaran per túnel. Dos parells de cables portaran d'una banda a l'altre de la frontera 2000 megawatts elèctrics de corrent continu, a 320 kilovolts.

Siemens construirà dues estacions de conversió: una a cada extrem de la línia. La funció d'aquestes estacions és transformar el flux elèctric alternatiu en continu. Estaran situades a Baixas (França) i a Santa Llogaia (prop de Figueres).

Les eleccions tecnològiques realitzades en aquest projecte constitueixen unes innovacions tant per la llargada de la unió subterrània, com per la tecnologia dels cables i de les estacions de conversió, en aquest nivell de tensió i de potencia, ha indicat Inelfe.

L'inici dels treballs per part de l'Inelfe serà en el 2011, quan RTE hagi obtingut a França les autoritzacions administratives necessàries per a la construcció d'aquesta línia d'interconnexió. En aquest sentit el 13 de desembre, REE ha obtingut la Declaració d'Impacte Ambiental del projecte.

La interconnexió França-Espanya, declarada projecte d'interès europeu, està finançada per la Unió Europea en uns 225 milions d'euros, en el marc del seu programa EEPR (European Energy Program for Recovery).

stats