Siemens acomiadarà 4.500 treballadors més a tot el món

La multinacional alemanya ho anuncia el mateix dia que dóna a conèixer un augment del 239% dels beneficis el seu segon trimestre fiscal

La multinacional tecnològica alemanya Siemens ha anunciat aquest dijous que completarà la seva reestructuració a nivell mundial amb una nova retallada en la seva plantilla que suposarà l'acomiadament de 4.500 treballadors més de les divisions de gas i electricitat. Aquests 4.500 empleats se sumen als 7.800 que ja va anunciar que acomiadaria el mes de febrer. 

Siemens ho ha anunciat el mateix dia que ha presentat els comptes del segon trimestre, quan va aconseguir un increment del benefici net del 239%, fins als 3.908 milions d'euros. 

D'aquests 4.500 acomiadaments, la multinacional preveu que uns 2.200 se situin a Alemanya, però ha detallat a quins altres països afectarà la retallada. A Espanya Siemens hi té 3.400 empleats. 

El passat mes de febrer, la companyia alemanya ja va comunicar la seva intenció d'incrementar la rendibilitat del negoci i d'implementar un segui de mesures per a la reestructuració d'activitats de baixa rendibilitat crònica. Amb aquest objectiu, va anunciar un acomiadament massiu de 7.800 treballadors a tot el món, 2.900 dels quals corresponien a Alemanya. 

Entre algunes de les mesures, Siemens té previst agrupar les activitats de venda, fer inversions adicionals d'ins 100 milions d'euros destinats a la investigació i el desenvolupament i optimitzar l'estructura per millorar costos. 

"Amb aquestes mesures la reorganització estructural la companyia s'ha complicat en gran part", va declarar el president i conseller delegat de Siemens, Joe Kaeser. 

Es disparen els beneficis

D'altra banda, Siemens ha informat també aquest dijous que el seu benefici net en el seu segon trimestre fiscal va arribar als 3.908 milions d'euros, una xifra un 239% superior a la que va obtenir en el perióde equivalent del seu anterior exercici, per "l'impacte positiu de certs elements atípics". 

En concret, la companyia ha detallat que els resultats es van veure impulsats per les plusvàlues aconseguides amb les vendes de diversos negocis. Tot i això, Siemens puntualitza que el seu benefici procedent del negoci industrial va disminuir un 5%, fins als 1.659 milions d'euros. 

Amb tot, els primers sis mesos del seu any fiscal, la multinacional alemanya va aconseguir un benefici net de 5.004 milions d'euros, un 92% més que el mateix perióde de l'exerici previ, tot i que els guanys vinculats al negoci industrial van baixar un 4%. 

 

Més continguts de