Sigen continua com a primer sindicat a Nissan, malgrat la pujada de la UGT

La marca celebra eleccions sindicals en un moment d'incertesa sobre el futur industrial a Catalunya

El sindicat d'empleats de Nissan, Sigen-USOC, s'ha imposat de nou en les eleccions celebrades aquest dijous malgrat la millora obtinguda per la UGT, segons han informat fonts sindicals. Les eleccions a les plantes catalanes de Nissan s'han celebrat en un moment d'incertesa sobre el futur industrial de la marca nipona a Catalunya, ja que la planta de la Zona Franca treballa a un 38% de la seva capacitat després de  perdre l'any passat el model Pulsar i de l'anunci que abans de l'estiu deixarà de produir la NV200 amb motor de combustió.

A la planta de la Zona Franca, la més gran, Sigen ha obtingut 10 delegats, un menys dels que tenia el 2015, mentre que la UGT n'ha guanyat 2 i ara en té 7, CCOO n'ha perdut un i ara en té 8 i la CGT es manté amb 2 delegats.

A la factoria de Montcada, Sigen es manté com a primera força amb 5 delegats, mentre que la UGT n'ha guanyat un i ara en té 2, els mateixos que CCOO, que n'ha perdut un. Al centre de recanvis del Prat els resultats han sigut calcats als del 2015 i UGT s'imposa amb 4 delegats, la UGT en té 3 i CCOO 2.

Pel que fa al centre logístic de la Zona Franca, Sigen ha obtingut 3 delegats, els mateixos que tenia, i UGT i CCOO, que abans no tenien representació, ara tenen un delegat cada sindicat perquè el comitè ha passat de 3 a 5 membres a causa de l'increment de la plantilla.