Solbes dubta que el creixement de l'economia espanyola es degui a les polítiques del PP

L'exvicepresident i exministre d'Economia socialista creu que les reformes de Rajoy van ser "fonamentals", però creu que factors com la baixada del petroli estan sent decisives en el creixement del PIB

L'exministre d'Economia socialista Pedro Solbes ha qualificat aquest dimarts de "fonamentals" les reformes estructurals que està aplicant el govern espanyol del PP, però ha expressat alguns dubtes sobre quina part del creixement econòmic es deu a aquestes mesures i quina és conseqüència d'un context internacional favorable.

Solbes ha reconegut que molts dels problemes de la crisi s'expliquen per la falta de preocupació que hi havia en el passat a Europa davant els desequilibris existents, durant el seminari 'Guanys de competitivitat a la Unió Econòmica i Monetària' organitzat per l'entitat europea Bruegel.

L'exministre ha destacat que el cas de la crisi grega és un bon exemple de "l'enorme contradicció" que hi ha entre la política, que va en una direcció, i la política econòmica, que implica que al final cal aplicar "certes normes inevitables". Segons la seva opinió, aquesta situació contribueix "encara més" a debilitar "l'acceptació política de determinades decisions".

En el seminari també hi han participat el ministre Luis de Guindos i el secretari d'estat d'Economia, Íñigo Fernández de Mesa, que ha assegurat que Espanya ha canviat de model de creixement de manera substancial. El titular ha destacat que aquest canvi es deu a les reformes de l'executiu espanyol, i no a casualitats.