ECONOMIA
Economia 04/06/2011

Solbes qualifica “d'última oportunitat per a Europa” el segon rescat de Grècia

L'exministre espanyol creu que l'euro no està ben dissenyat per fer front a una crisi de grans proporcions com la que estem vivint

Ariadna Carbonell
1 min

SitgesEl primer rescat grec no ha complert les expectatives i ara la situació de Grècia torna a posar a Europa a examen. Grècia és una oportunitat, "l'última" ha dit Pedro Solbes en la tercera i darrera jornada del Cercle d'Economia a Sitges, pel projecte de la Unió Europea (UE). Si no es fa bé, el futur de la Unió podria veure's en perill.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Solbes també s'ha referit a l'euro. La moneda única ha estat, segons l'exvicepresident del govern espanyol, un dels pilars del creixement dels darrers 10 anys. Tanmateix, l'euro no estava ben dissenyat i no ha estat capaç de fer front a una crisi com la que encara estem vivint.

Solbes també ha tingut paraules d'autocrítica. Ha admès que la seva feina va emmarcar-se en moments de superàvits i ha cedit explicant que segurament l'executiu espanyol va medir malament l'impacte dels cicles d'ingressos de l'Estat.

Què ha de fer el govern espanyol? Solbes no s'ha volgut mullar excessivament. "El Govern ha de fer el que està fent però sobretot, ho ha de fer quan abans millor", ha dit. La seva prioritat principal, que ha volgut traslladar al govern de José Luis Rodríguez Zapatero, és l'altíssima xifra d'atur. Sense descuidar la lluita contra el dèficit, Solbes ha posat l'accent en la necessitat de tancar la reforma del sistema financer i del mercat laboral, la qual cosa inclou la negociació col·lectiva.

stats