ELECTRÒNICA
Economia 10/12/2010

Sony avança en la seva sortida de Catalunya

Crea dos societats per garantir la transició a Viladecavalls

Ignasi Pujol
1 min
Centre de Sony a Viladecavalls

BarcelonaLa multinacional japonesa Sony avança en la seva retirada progressiva de Catalunya. La companyia va anunciar a l'estiu que abandonarà la fàbrica de televisors LCD De Viladecavalls, l'última factoria d'aquests productes del grup a Europa. A canvi, Sony ha pactat el traspàs de la planta als grups familiars catalana Ficosa i Comsa Emte, que es faran càrrec de la instal·lació i mantindran els mil llocs de treball actuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Com a pas previ a aquest traspàs, Sony España acaba de crear dues noves societats: Barcelona Clean Technologies Hub i Advanced Automotive Communications. La primera empresa té com a objecte social el disseny i fabricació de components i aparells electrònics i la segona es dedicarà a la realització d'estudis i projectes d'enginyeria especialment relacionats amb l'automoció.

Sony s'ha compromès a mantenir la producció a Viladecavalls durante ls propers dos anys tot i que aquesta anirà reduint-se de forma progressiva. Ficosa assumirà el control de la planta a principis d'any. El centre reorientarà la seva activitat cap a la fabricació de components electrònics per a l'automòbil. També albergarà un centre d'R+D.

stats