Publicitat
Publicitat

Sony eliminarà 10.000 llocs de treball

La nova estratègia de l'empresa passa per reduir costos en la línia de televisors, que registra pèrdues des de fa set anys. Vol concentrar el gruix de la inversió en imatge digital, videojocs i dispositius mòbils

El gegant electrònic Sony ha confirmat aquest dijous que retallarà 10.000 llocs de treball a tot el món com a part del seu nou pla estratègic, amb el qual busca reforçar les seves divisions principals i obtenir unes vendes de més de 56.000 milions d'euros per a l'any 2014 .

En una presentació del seu nou pla estratègic, el president del grup, Kazuo Hirai, va confirmar aquesta reducció de plantilla, que suposa un 6% de la seva força laboral. Així, va indicar que el grup es concentrarà en el seu negoci electrònic i treballarà, entre d'altres coses, per revitalitzar la seva línia de televisors.

La multinacional japonesa va anunciar aquesta mateixa setmana que per a l'any fiscal 2011, que va acabar el passat 31 de març, espera una pèrdua rècord de gairebé 5.000 milions d'euros.

La nova estratègia de Sony aposta per enfortir els sectors d'imatge digital, videojocs i dispositius mòbils, on concentrarà gran part de la seva inversió i desenvolupament tecnològic. Amb aquestes branques de negoci, s'espera generar fins al 70% de les vendes totals i el 85% del benefici operatiu de l'àrea electrònica fins a 2014, segons la firma.

En el sector de televisors, que registra pèrdues des de fa set anys, Sony planeja un pla de desenvolupament per, segons Hirai, "recuperar-lo i després emprendre el creixement", per tal de tornar a beneficis en l'exercici fiscal del 2013, que acabarà al març de 2014.

L'objectiu és reduir els costos fixos d'aquesta divisió en un 60% i els costos operatius en un 30%, ha detallat la companyia en un comunicat.

El colós electrònic planeja a més expandir el seu negoci en els mercats emergents, que li van reportar prop d'uns 16.940 milions d'euros en vendes l'any fiscal 2011, fins els 24.469.000 d'euros per al 2014.

La nova estratègia passa per crear i desenvolupar noves àrees de negoci com el sector mèdic o el de tecnologia '4K' (que ofereix una resolució quatre vegades superior al format HD) i per optimitzar els seus recursos amb mesures com concentrar les inversions.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT