Economia 27/06/2012

Soria dóna per fet que Piaggio tancarà la planta de Derbi a Martorelles i diu que la decisió de l'empresa "és lliure i legítima"

El ministre d'Indústria recorda que l'empresa va demanar una ajuda de 6 milions a la Generalitat per reconvertir-la en una fàbrica de peces

Acn
1 min

MadridEl ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha afirmat aquest dimecres que la decisió de Piaggio sobre la fàbrica Derbi de Martorelles "és lliure i legítima", responent a la pregunta del diputat socialista Roman Ruiz sobre si s'estava fent alguna gestió perquè la fàbrica no tanqui. Soria ha dit que la multinacional, que és propietària de Derbi, havia demanat una ajuda de 6 milions d'euros a la Generalitat per reconvertir la planta però el Govern no està en condicions de concedir-la. El ministre d'Indústria ha afirmat que en els últims sis mesos ha estat en contacte amb la Generalitat per aquesta qüestió però que la companyia ha pres una decisió de "deslocalització", com ja van fer altres marques com Honda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"No compartim la decisió ni nosaltres ni la Generalitat", ha afirmat Soria, que, tot i això, admet que "és lliure i legítima" per part de la companyia i segueix la línia de "deslocalització" per la qual han optat en els últims anys altres empreses de l'automoció, com són Honda i Yamaha, segons ha explicat el ministre.

L'última vegada que el ministre va parlar amb el conseller d'Empresa i Ocupació, va ser ahir a la tarda, i Francesc Xavier Mena li va comunicar que l'empresa donava la decisió coma "irreversible". Roman Ruiz li demanava amb urgència al ministre "que el seu ministeri es posés les piles per aconseguir la continuïtat de la fàbrica".

stats