Economia 13/03/2012

El ministre d'Indústria no descarta apujar la llum, però refusa un quitament per tallar el dèficit

José Manuel Soria reconeix que per reduir el dèficit del sector és possible que a l'abril es faci una revisió a l'alça de les tarifes

Efe
1 min
José Manuel Soria / EFE

MadridEl ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha avançat aquest dimarts que no es descarten increments de la tarifa elèctrica entre les mesures per aturar el dèficit del sector, però que no s'ha plantejat com una mesura per aconseguir una rebaixa sobre el deute.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la intervenció en les conferències d'Intereconomía, Soria ha reconegut que seria "faltar a la veritat" dir que entre les mesures per acabar amb aquest desfasament –generat perquè és insuficient el que paguen els consumidors per cobrir els costos del sistema– no s'inclouran pujades del rebut de la llum. Tot i això, ha assenyalat que encara no hi ha una decisió concreta per a la propera revisió de les tarifes, a l'abril.

No obstant això, Soria ha insistit que la solució al dèficit de tarifa no ha de recaure en una sola de les parts i que tothom –operadors, consumidors i administracions– ha de col·laborar per acabar amb aquest problema.

Sobre el calendari per posar fi a aquesta qüestió, ha assenyalat que hi pot haver alguna mesura conjuntural a l'abril, però que el conjunt d'iniciatives trigarà una mica més.

"Volem dotar-nos de la seguretat jurídica suficient", ha subratllat Soria, ja que per a ell és clau que els inversors segueixin veient Espanya com un "país seriós". "Avançar mesures sense que formalment hagin estat decidides dóna un senyal erroni als mercats", ha advertit.

stats