Economia
Economia 22/02/2011

Soriano sobre els ajuts a Spanair: "No són una subvenció, sinó una inversió"

El president de l'aerolínia ha criticat la seva principal rival, Ryanair, a qui ha acusat de "jugar al joc de la confusió", després que aquesta els retragués les ajudes del Govern i ha reconegut que estan estudiant assumir algunes de les rutes que la companyia irlandesa vol deixar de fer a Girona

Redacció
1 min
soriano

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Ferran Soriano ha defensat els crèdits concedits per la Generalitat a Spanair, l'aerolínia que presideix. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha considerat que “no es tracta de subvencions o d'un ajut, sinó d'una inversió” per intentar convertir l'aeroport del Prat en un hub internacional. Soriano ha minimitzat la xifra de 10 milions d'euros rebuda, tot recordant que l'Estat espanyol va invertir 1.300 milions a Iberia, o Portugal 1.200 milions a TAP. Ha reforçat l'argument amb una comparativa sagnant: Barcelona té 23 interconnexions internacionals i París 165. “Tots dos competim pel World Mobile Congress”, ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Soriano també ha dedicat dures paraules a Ryanair, que va criticar Spanair precisament per aquest suport del Govern. “Juguen al joc de la confusió. És una idea horrorosa que cap companyia, sigui aquesta o Microsoft, faci xantatge amb aquestes coses. És un model transaccional: si pagues volen. Les administracions han de saber això”.

El president de Spanair ha reconegut que estan estudiant assumir algunes de les rutes que Ryanair vol deixar de fer a Girona. La resposta podria arribar les properes hores, tot i que ja ha avançat que “en cap cas” mantindrien rutes a aeroports secundaris europeus.

stats