En breu
Economia 18/05/2012

Sospites sobre el president de la patronal del metall

1 min
Sospites sobre el president de la patronal del metall

Les aigües estan remogudes a la patronal del metall -la UPM-, una de les més influents a Catalunya, després que la plantilla denunciés aquesta setmana que el fins ara president, Antoni Marsal, hauria cobrat fins a 600.000 euros, tot i que els estatuts de l'organització prohibeixen la remuneració d'aquest càrrec. Al tancament d'aquesta edició la junta de la patronal estava reunida per analitzar els fets i estudiar decisions com ara l'auditoria que haurà de repassar els comptes per esclarir els fets.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Marsal, segons la UPM, va proposar al comitè apartar-se del càrrec temporalment fins que es resolguin els dubtes, i el comitè, que actua ara com a junta de govern de l'organització, va acceptar-ho. El vice president primer, Joaquim Boixareu, seria així el president en funcions i representant de l'organització a Foment del Treball o a la CEOE.

L a junta està pendent ara que es dugui a terme una auditoria d'urgència en els comptes de l'entitat. La divisió era patent ahir entre els seus membres, en què hi ha les principals indústries del sector. Els treballadors van acusar Marsal d'haver obtingut els diners d'un fons destinat a formació i haver-los cobrat a través de societats al seu nom.

stats