Economia 18/09/2012

L'assessor d'Obama Juan Verde alerta a Barcelona contra la retallada de primes a les renovables

L'assessor polític Juan Verde, d'origen canari i que treballa en el comitè de campanya de Barak Obama per a la seva reelecció, ha alertat aquest matí el govern espanyol que "no apostar per les energies renovables és desfer un camí", i confia que la retirada de suport a l'energia neta sigui "conjuntural", per la crisi.

A.t.
1 min

Barcelona"Entenc que cal acabar amb el dèficit de tarifa, que supera els 21.000 milions d'euros", ha comentat aquest canari de 41 anys que ha participat en 14 processos electorals i que, com a expert en temes d'economia i sostenibilitat, té la missió de captar el vot hispà per als demòcrates. "Al final, però, governar és prendre decisions i prioritzar", ha afegit Verde, que serà un dels ponents més destacats al fòrum Future Economy Barcelona 2012. Aquest acte tindrà lloc al Palau de Congressos de la capital catalana els dies 19 i 20 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant l'esdeveniment, l'exvicepresident dels EUA Al Gore, Nobel de la pau per la lluita contra el canvi climàtic i premi Príncep d'Astúries, parlarà sobre com les empreses poden fer negoci si passen a "pensar en verd", en paraules de Francisco Campo, director de Chrand Management, organitzador de l'acte.

L'administració Obama ha multiplicat per 10 la inversió en innovació i aposta per l'energia neta en relació amb el govern Bush, i del programa d'estímul anticrisi de més de 800.000 milions de dòlars, n'ha dedicat a aquest camp 100.000 milions.

Espanya ha estat el màxim inversor estranger en renovables als EUA, amb empreses com Gamesa, Abengoa o Iberdrola.

stats