SECTOR AERI
Economia 23/02/2011

Spanair envia a la Generalitat la proposta per volar des de Girona a Madrid

La companyia substituiria a Ryanair en aquesta ruta, que ja va operar entre el 2007 i el 2008

Ignasi Pujol
1 min

BarcelonaSpanair ha enviat avui a la Generalitat una proposta per operar diàriament la ruta Girona-Madrid, segons han confirmat a l'ARA fonts de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Govern i les institucions locals van demanar a Spanair la setmana passada que operés alguna ruta a Girona davant l'anunci de l'aerolínia irlandesa Ryanair de retallar a la meitat la seva activitat a Girona a partir de la temporada d'estiu.

La companyia aèria catalana també planteja que podria assumir altres rutes de forma puntual durant la temporada d'estiu, tot i que aquestes no es detallen a la proposta.

El que sí inclou l'oferta són les quatre condicions a què està sotmès l'oferiment de Spanair: al resultat de les converses entre Ryanair i el Govern sobre les compensacions que rep l'empresa a Girona, la disponibilitat d'avions de Spanair (ja que els vols de la temporada d'estiu ja estan programats), la disponibilitats d'slots (permisos d'enlairament i aterratge) a l'aeroport de Madrid i la concreció d'un conveni (que establiria les subvencions que rebria Spanair per operar la ruta en funció de diferents factors, com el volum de passatgers o el preu del bitllet).

Spanair ja va operar la ruta Girona-Madrid entre 2007 i 2008 però va deixar de fer-ho quan va començar a oferir el vol Ryanair. La companyia catalana també havia volat des de Girona a Maó, Eivissa i Palma de Mallorca.

stats