Economia 27/01/2012

Ferran Soriano atribueix la fi de Spanair al fracàs de les negociacions amb Qatar Airways

La companyia assegura que la "falta de visibilitat" de l'acord amb l'aerolínia qatariana i la negativa de la Generalitat a aportar més fons ha obligat a prendre la decisió de cessar els vols. Ja ho han comunicat a les autoritats

Dani Sánchez Ugart
2 min

BarcelonaEl tancament de la companyia aèria Spanair s'ha fet efectiu a les 22 h de la nit d'aquest divendres, quan ha aterrat l'últim avió de la companyia abans del cessament de la seva activitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Minuts abans que això es produís, la companyia ha fet públic un comunicat en què ho anunciava i confirmava que ho havien explicat a les autoritats aeronàutiques. En el document asseguren també que s'han "coordinat al llarg de tot el dia amb Aena i Foment per assegurar un correcte pla de contingència als aeroports".

El president de Spanair, Ferran Soriano, ha parlat davant dels mitjans pocs minuts abans de les 22 h i ha confirmat la notícia motivada per la "falta de visibilitat" de l'acord amb un "soci industrial", en referència a les negociacions amb Qatar Airways que "estaven molt avançades", però que no s'han acabat de concretar.

Aquest fet i la negativa de la Generalitat a aportar més fonts al projecte ha obligat Spanair a cessar fulminantment l'activitat dels seus vols des d'aquesta mateixa nit.

Fonts de la Generalitat que s'han comunicat amb els responsables de Spanair han assegurat que els avions que demà havien de volar es quedaran on són i que el proper pas en el procés serà dilluns, quan l'aerolínia hauria de presentar el concurs de creditors davant dels jutjats.

Ferran Soriano, però, ha matisat que el procés "encara no es troba en aquest punt" tot i que és un extrem que s'ha de tractar tot seguit.

Respecte a la situació en que queden ara els 2.000 treballadors de Spanair, Ferran Soriano no ha aclarit si demà han d'acudir als seus llocs de treball perquè, segons el president de l'aerolínia, "són qüestions que encara s'estan tractant".

Soriano ha assegurat que la decisió respon als criteris de "prudència i seguretat" i que prendran "totes les mesures legalment necessàries" respecte als treballadors i els passatgers.

La direcció de Spanair demana disculpes en el comunicat als afectats per aquesta situació, que només aquesta nit afecta 300 passatgers, alhora que agraeix als treballadors i a les autoritats "l'ajuda" i "l'esforç" que han fet.

La companyia dirigeix els seus passatgers al telèfon 902 13 14 15 i al seu web perquè estiguin al corrent de les gestions necessàries.

stats