CRISI DEL DEUTE
Economia 19/12/2011

Standard & Poor's deixa el País Valencià a només un pas del bo porqueria

El fracàs en la venda de bons patriòtics (només se n'han venut el 58%) fa que l'agència rebaixi tres graons la seva qualificació

Ara
1 min
El relleu valencià Fabra saluda Camps, que la setmana passada va dimitir "per poder-se defensar" de les acusacions contra ell.

BarcelonaL'agència de qualificació Standard & Poor's ha rebaixat la nota del País Valencià tres graus (ha passat d'A- a BBB-), i l'ha deixat a només un grau del considerat bo porqueria.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

S&P ha justificat la seva decisió per la quantitat de diners que ha de refinançar València el 2012, sumats a les dificultats d'aquesta comunitat per cobrir les seves necessitats. De fet, el País Valencià va tancar divendres sense èxit una emissió de deute a particulars. La conselleria d'Economia valenciana només va poder vendre el 58% dels 1.800 milions (ampliables a 2.600 milions) que volia col·locar. I això malgrat que oferia una atractiva rendibilitat del 5% per als bons amb venciment a un any i del 5,5% per als bons a dos anys.

"La rebaixa reflecteix la nostra visió que la col·locació a l'última subhasta de bons de la comunitat va ser més difícil del que s'esperava", explica S&P en un comunicat.

El País Valencià, per tant, es troba a un pas de l'estatus en què ja es troba Castella-la Manxa. El deute d'aquesta última comunitat ja va ser qualificat de porqueria el passat octubre per Moody's.

stats