Economia 31/01/2012

Standard & Poor's rebaixa la nota de 5 autonomies i de l'Ajuntament i la demarcació de Barcelona

L'agència nord-americana conserva la qualificació catalana però la rebaixa a Andalusia, Aragó, Galícia, Canàries i Madrid perquè no poden tenir més puntuació que l'estat en el seu conjunt

Efe
2 min

MadridL'agència de mesurament de riscos nord-americana Standard & Poor's ha anunciat aquest dimarts la rebaixa de la qualificació del deute de cinc comunitats autònomes: Andalusia, Aragó, Galícia, Canàries i Madrid, així com de la demarcació i l'Ajuntament de Barcelona, segons diversos informes de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al mateix temps que retallava l'avaluació de la capacitat creditícia d'aquestes comunitats, mantenia la puntuació de Balears, Catalunya i València.

No poden tenir més nota que el conjunt de l'Estat

Standard & Poor's ha justificat la rebaixa del deute d'aquestes comunitats basant-se en que no poden mantenir una nota més alta que la de l'Estat espanyol en el seu conjunt. A Espanya li va retallar dos esglaons la puntuació del deute a llarg termini el passat 13 de gener, des de AA fins a A, i li va assignar una perspectiva negativa per dos motius: empitjorar la crisi de la zona euro i augmentar els costos de finançament del sector privat.

Respecte al deute a llarg termini d'Andalusia, Standard & Poor's abaixa la nota de A+ a A, mentre que la qualificació dels títols al mateix termini d'Aragó, passa de AA a A, ambdues amb perspectiva negativa.

L'agència de mesurament de riscos també va retallar el deute a llarg termini de Galícia, de AA- a A, que continua en revisió amb implicacions negatives, i la dels seus títols a curt termini, de A-1+ a A-1, mentre que el deute de Canàries va passar de A a A en revisió amb perspectiva negativa.

Standard & Poor's va reduir la puntuació del deute de la Comunitat de Madrid a llarg termini de AA- a A, que segueix en revisió amb implicacions negatives, i la dels seus bons a curt termini, de A-1+ a A-1.

Perspectiva negativa per a Barcelona

A més, va retallar la nota de la demarcació de Barcelona, de AA- a A, i deixa d'estar en revisió però manté una perspectiva negativa, mentre que assigna la mateixa rebaixa per a l'Ajuntament de Barcelona, que continua en perspectiva negativa.

La Comunitat Balear manté la nota del deute a llarg termini en A-; Catalunya, en A a llarg termini i en A-1 a curt, i València, en BBB- a llarg i A-3 a curt, totes en revisió amb perspectiva negativa.

stats