Publicitat
Publicitat

Standard & Poor's rebaixa la nota del deute de Catalunya 4 graons, a un pas del bo porqueria

L'agència de qualificació passa d'una A fins a BBB- i amb perspectiva negativa el deute català a llarg termini. Set comunitats autònomes reben una rebaixa

L'agència de qualificació Standard & Poor's ha rebaixat la nota del deute a llarg termini de Catalunya d'una A a una BBB-. L'agència ha abaixat també la nota de 6 comunitats autònomes més: Madrid, Galícia, les Illes Canàries, Andalusia, Aragó i les Illes Balears.

Les accions de ràting arriben després que la setmana passada la mateixa agència rebaixés dos graons la nota del deute espanyol.

El País Valencià manté la nota de BB, és a dir, bo porqueria, mentre que el deute de les Balears se situa, com el català, en BBB-.

L'agència té perspectiva negativa per a aquestes comunitats a causa, "majoritàriament", de la possibilitat que el rendiment "més dèbil del que s'esperava" de l'economia espanyola pugui afectar els perfils crediticis de les comunitats.

La nota del deute a curt termini de Catalunya també ha estat rebaixada d'A1 a A3, al costat de dues comunitats més, Madrid i Galícia.


Més continguts de